На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година мотото

...
На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година мотото
Коментари Харесай

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството . Тази година мотото се придържа към миналогодишното " Нашите медицински сестри. Нашето бъдеще " , като в този момент се подчертава върху икономическата мощ на грижата.

" Въпреки че е гръбнакът на опазването на здравето и на една болница в частност, сестринството постоянно е изправено пред финансови ограничавания и публично подценяване. Във ВМА постоянно сме оценявали сестринските грижи като незаменими . Особено на фона на поуките от последната пандемия и признавайки възходящата опасност за здравето на популацията в международен мащаб, заради разнообразни спорове, климатични промени и финансова неустойчивост ".

Това споделя в приветствието си шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски. " Затова и огромна част от вложенията ни са ориентирани стратегически точно в тяхното развиване - с обезпечаването на по-добри условия на труд и по-големи благоприятни условия за спомагателна подготовка ", показва още той.

" За огромна част от нашите пациенти вие сте техните герои - с грижата, със състраданието и поддръжката в най-тежките им моменти от живота. Когато вие сте техен бранител, поддръжник и най-хубав другар. И ги учите да бъдат мощни, да не се предават, да намират наслада и в дребните неща ", добавя началникът на ВМА.

Приветствие към медицинските сестри във връзка днешния им професионален празник насочи и изпълнителният шеф на УМБАЛ " Света Екатерина " проф. Димитър Петков .

" Днешният ден е празник на всички тези, които са избрали тази тежка, само че извънредно хуманна специалност и са отдали своето всекидневие на битката за живот и грижа за богатството на пациента. Ние лекарите, а уверен съм и пациентите, ценим високо вашия труд ", показва той.

" Често медицинските сестри и останалите експерти по здравни грижи оставате недооценени, а дефицитът на тези фрагменти застрашително нараства. Системата на опазване на здравето е в дълг към всички Вас. Не спирайте да вярвате в пътя, който сте избрали. Бъдете твърдо уверени, че в работата ви има смисъл, тъй като точно Вие давате поддръжка и успокоение на пациентите и сигурност на нас лекарите ", акцентира проф. Петков.

" Бъдете задоволително мощни и не губете мотивация в днешното мъчно време, тъй като вашето ентусиазъм и себеотдаване ще запази доверието към тази толкоз значима специалност ", пожелава той.
 Още едно дете е признато в болница след хранително отравяне в Сливен
Още едно дете е признато в болница след хранително отравяне в Сливен

Състоянието на двете приети в болница деца не е съществено и те ще се възстановят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР